XRANENE

 

ХРАНЕНЕ

На децата се осигурява здравословна и вкусна храна, която да осигурява на организма необходимите полезни вещества – витамини, минерали и фибри.

Детска градина The Castle работи с една от най-добрите сертифицирани детски кухни, чиито хранителни продукти и ястия отговарят на всички стандарти за качество и хигиена.

Децата се хранят пет пъти дневно:

arrow сутрешна закуска;

arrow две междинни закуски – плод или зеленчук;

arrow обяд – на обяд децата могат да избират между първо и второ или да си вземат и двете; осигурени са и допълнителни порции;

arrow следобедна закуска.

На разположение на малките рицари и дами има food corner, зареден винаги с пресни плодове и зеленчуци, от които могат да си взимат, когато пожелаят. Целта ни е да създадем навик децата да приемат всекидневно много плодове и зеленчуци.

В детска градина The Castle държим не само на здравословния подбор на храната, но и на естетиката при хранене. Децата са в приятна обстановка, използват два вида салфетки – текстилни и от хартия, знаят тяхното предназначение и начин на употреба, служат си с пълния набор от прибори. Научават се да се хранят бавно, спокойно и с наслада от храненето.