Open Days

 

Къде живеят книгите


Едно от онези прекрасни и особени съвпадения ни се случи днес, когато отидохме да видим "Къде живеят книгите". Още на влизане в книжарница Greenwich забелязахме, че пазители на книгите са бухалите - предверието беше украсено с красиви пернати фигурки. А нали нашата група се нарича Owlets - "Бухалчета"! Веднага се почувствахме като у дома си!

Разбрахме, че бухалите са там, защото са символ на мъдростта. Не случайно и в детските книги те често "играят ролята" на учители или писатели.

0000004186-Damian- SC08753

 Говорихме си за това какъв е пътят на книгата - от написването й и създаването на илюстрациите, през отпечатването й, до рафтовете в книжарниците, библиотеките и у дома.

Разгледахме как са подредени книгите според това за какво се разказва в тях и видяхме интересни декорации, които правеха тази голяма книжарница още по-магическа. Там имаше "Дърво на знанието", чиито корени са дълбоко сред книгите, а листата му са направени от листове от книги. Това значи, че колкото повече четем, ставаме все по-любопитни и жадни за нови познания. Една магическа шапка пък ни сочеше къде са книжките, пълни с вълшебства. А огромна книга, покрита с горски мъх и гъбки, сякаш искаше да ни покани в света на приказките за горски феи.

Някои от нас издадоха, че у дома си имат хиляда и дори сто хиляди книги, но разбрахме, че най-важно е да ги четем всеки ден или да искаме от мама и татко да го правят за нас.

Накрая, на етажа с детските книги, към който всички бързахме, имаше изненада! Оказа се, че нашият змей, този от детската градина, се е промъкнал тайно в чантата на мис Рали и е дошъл с нас, за да му разкажем какво сме научили за книгите. Той не знае нищо за тях, защото е живял в пещера... Заедно с него изслушахме поучителната история от книжката Sometimes I'm Bombaloo. Тя е за едно момиченце, което разказва какво се случва с него и с малкото му братче, когато е Bombaloo! Какво означава Bombaloo ли? Попитайте ни - ще ви разкажем!

0000004186-Damian - SC08760

Още докато пътувахме към книжарницата си споделихме какви книги обичаме: за зайчета и динозаври, за супергерои и принцеси, за танкове и машини. Изброихме любимите си герои: Питър Пан, Уинкс, Франклин, Феноменалните и Калинката. Но в книжарницата видяхме, че книгите, които могат да ни харесат, са много, много повече! Разбира се, че си избрахме няколко от тях (и на български, и на английски). Те вече са подредени в библиотеката на The Castle и чакаме с нетърпение да ги разгърнем.

Националната седмица на четенето ни заведе при книгите, а колкото повече време прекарваме сред тях, толкова повече ги заобичваме!


castle logoПрием на деца за 2015-2016 г. в The Castle

Зад всяко начинание в The Castle стои екип от ентусиазирани и вдъхновени приятели на децата.

Замисляли ли сте се колко много неща трябва да научат децата и колко бързо трябва да го направят? Ние сме убедени във всеобхватността на тяхното порастване и от новата учебна година откриваме "нулева" група за най-малките - деца на възраст 2 год. и 8-9 мес., набор 2013 г.

Продължава записването и за първа група.

Присъединете се към нас и се подгответе за ежедневни открития, чудеса и незабравими спомени.


DropsШишенца от сълзи

Далече, далече живеела една много глезена принцеса... Пристигнал важен пратеник... Колко е хубаво, когато любовта променя цялата приказка...

Тук може да видите снимки.


DOLSSSКъщата на куклите

В Къщата на куклите беше вълшебно. Историята на костюмите и силата на цветовете, вплетени в тях, се разкри пред нас като приказка. Кукли за игра, кукли за театър и кукли, изработени от нас самите... Бели и червени, шарени, засмени – нека донесат пролетното настроение и традиционното „Честита Баба Марта!“.

Тук може да видите снимки.


eniovden

Еньовден в The Castle

Хубавият български празник Еньовден съвпада с лятното слънцестоене. Ароматни билки, цветя, вълшебна вода и лъчите от огнения танц на слънцето са основните съставки на Еньовденския венец. Който е минал през вълшебния венец - ще бъде здрав и силен цялата година.