Open Days

 

castle logoПрием на деца за 2015-2016 г. в The Castle

Зад всяко начинание в The Castle стои екип от ентусиазирани и вдъхновени приятели на децата.

Замисляли ли сте се колко много неща трябва да научат децата и колко бързо трябва да го направят? Ние сме убедени във всеобхватността на тяхното порастване и от новата учебна година откриваме "нулева" група за най-малките - деца на възраст 2 год. и 8-9 мес., набор 2013 г.

Продължава записването и за първа група.

Присъединете се към нас и се подгответе за ежедневни открития, чудеса и незабравими спомени.


DOLSSSКъщата на куклите

В Къщата на куклите беше вълшебно. Историята на костюмите и силата на цветовете, вплетени в тях, се разкри пред нас като приказка. Кукли за игра, кукли за театър и кукли, изработени от нас самите... Бели и червени, шарени, засмени – нека донесат пролетното настроение и традиционното „Честита Баба Марта!“.

Тук може да видите снимки.


DropsШишенца от сълзи

Далече, далече живеела една много глезена принцеса... Пристигнал важен пратеник... Колко е хубаво, когато любовта променя цялата приказка...

Тук може да видите снимки.


eniovden

Еньовден в The Castle

Хубавият български празник Еньовден съвпада с лятното слънцестоене. Ароматни билки, цветя, вълшебна вода и лъчите от огнения танц на слънцето са основните съставки на Еньовденския венец. Който е минал през вълшебния венец - ще бъде здрав и силен цялата година.


bukviiВълшебни, игриви и живи са буквичките в The Castle!

Преоткриваме и изживяваме заедно забравеното вълшебство, което се е случвало в различни периоди на разпространение на знанието. Чрез рисуване, моделиране, различни истории, стихотворения, под формата на игра се запознахме с буквите, техните създатели и вдъхновени – се учим да четем и пишем!

Тук може да видите снимки.


showThe Castleland Show

Welcome to Castleland – the happiest place on Earth.
A place we all wish to go since the day of our birth
There’s so much to do and so much to see 
And fun for all kids from ages one to ninety-three

Тук може да видите снимки.


site mothsКуклен театър и The Castle

"Дванадесетте месеца" е не само любима приказка, но и страхотна постановка в Кукления театър. Всеки от подготвителна група има свой календар , изработен в заниманията в The Castle, с любимите месеци - всички със своя чар и богатството на своя сезон...Поуката е ясна - "Колкото повече и от всичко, толкава по-добре!"

Тук може да видите албуми от веселите ни снимки.ZybiЗдрави и бели зъбки имам

В The Castle всички принцеси и рицари се грижат старателно за своите зъбки. В заниманията "Здрави, бели зъбки имам" децата участваха активно и научиха много за първите зъбки, за полезната храна и добрите грижи. Какво правим с падналите зъбки - най-доброто - вярваме във вълшебните сили на Феята на зъбките! Днес бяхме на посещение в детска стоматологична клиника Ео-Дент и не пропуснахме да покажем колко много знаем за зъбите и как добре се грижим за тях. Прегледът на всяко дете беше забавен и полезен. Страхотно е да имаме чисти и здрави зъби, нали!

Тук може да разгледате снимки. funtopia

The Autumn and The Castle

В The Castle има за всекиго по нещо – весели игри, забавни състезания, уроци, танци, спорт, празненства.. Измина една невероятна седмица...страшни истории с вещици, балетни уроци, много и различни занятия по изкуство, както и весело пътуване с нашия „ The Castle Ghost Train”.

Тук можете да разгледате веселите ни фотоалбуми.


bearsМечешка разходка на Витоша

Приключението ни започна с посещение в музея на Совата, където изслушахме много интересни факти за бухала, кукумявката и всички от семейството на тези пернати. След кратък поход, изпълнен с много интересни въпроси и игри относно мечките, влязохме с нетърпение във втория музей. Там се забавлявахме с веселите мечешки пъзели. Докоснахме мека козина от Мецана и си премерихме ръчичките с отливките от мечешки лапи.

Научихме много интересни факти не само за мечките, но и за всички други горски обитатели на Витоша.Седмицата на Мечките“ беше интересна не само за най-големите. Всички в The Castle се забавлявахе с весели „Мечешки истории“...

Тук може да разгледате снимки. 


vitosha

The Castle - mountain trip

Преди да отиде в планината, всеки истински турист се подготвя добре...Имахме уроци и „сухи„ тренировки – спални чували, хамаци, дъждобрани и специални прибори за хранене... Всички се уверихме, че сме готови!

С усмивка на лице, всички малчугани от The Castle очакваха с нетърпение да се впуснат в истинско скаутско приключение. Участвахме с удоволствие в организираните от инструктора-планинар весели игри и преодоляване на препятствия. Повечето от нас бяха наистина наблюдателни, ловки, бързи и любопитни. Преминахме смело през няколко изпитания - преминаването над поточето, „спасяване“ с въже и игра за бързо откриване на предмет. Приключенията ни завършиха с едно от най-важните неща за един скаут, а именно неговата палатка. Изтощени, но много доволни и изпълнени с положителни емоции плануваме следващото приключение. 

Тук може да разгледате снимките ни.


folklore sajt

Folklore Arts & Crafts

Днешния ден беше изпълнен с хиляди интересни забавления. Вече сме били в музея и знаем как да наблюдаваме, какво може да пипнем и как да задаваме „супер-яки“ въпроси. 

Наско от подготвителна група, изненада младите музейни стажанти и дори те – трябваше да проверят точно фактите, за да отговорят вярно и правилно. След направената справка всички научихме за необичайния брой перки при въртящия механизъм на хеликоптера.

Read more...


beeee

The Yellow Castle

Жълтото е цвета на слънцето, лятото...игрите. Жълто е коремчето на Мечо Пух, жълти са жизнерадостните подскоци на Тигър, жълто е веселото жужене на пчелите и ... жълто е "най-вкусното нещо на света " - медената мечта. Ние също сме слънчево - жълти, защото се оглеждаме в слънчогледи и кошерът ни е пълен с приятелство и оптимизъм. "Може да ме забележат, а може и да не ме забележат - с пчелите никога не се знае", но едно е сигурно: " Ще бъдем приятели завинаги, дори и за по-дълго" както казва Пух.

Слънчев поздрав за всички от бръмчащите мъничета в The Castle. Тук може да разгледате снимките ни.


bees

Bees Watching

Днес посетихме вълшебно място в Ботаническата градина - Пчелина. Видяхме къде и как живеят пчелите и научихме много интересни факти, свързани с тях.

Всеки малък природолюбител използва лупа, за да открие цветове с нектар, а ние бяхме истински „нещотърсачи“.

Read more...


birds

Birds watching

Верни на цветовата гама за седмицата черно-белите птици ни очароваха. Може да различаваме селска лястовица от градската. Разбрахме, че черният гарван е една от най-умните птици – може да брои... Разпознаваме кос и дрозд. Любувахме се на птичи песни...Най-важното – „падна“ такава луда весела игра, че не ни се прибираше...

Тук може да разгледате снимките ни.

 zebra site

The Castle gets Black and White

Увлечени от черно-бялата тема научихме интересни факти за животните с черно-бяла окраска. Запознахме се с първите черно-бели филми на Уолт Дисни. Анимацията – Мики Маус ни изненада със смешки и забавни сцени. Разгледахме и стари фотографии – черно-белите снимки ни грабнаха с тайнственост и стил. Дори в часа по танци – се впуснахме в „ледената „ прегръдка на малките пингвини.

Тук може да разгледате снимките ни.


zasajt

The Castle в Ботаническата градина

В The Castle обичаме празниците и винаги е интересно, когато легендите и приказките оживяват при нас.

Научихме, че 24 юни е светъл празник, наричан Еньовден или Еньова буля. На този ден билките имат най-силни лечебни свойства, а водата в реките и кладенците е лековита, защото слънцето се е окъпало в нея и тя отмива всички болести.

Read more...


art"Джуджето Дългоноско"- посещение на постановката в театър

"Възраждане"

Многоцветната, пъстра и изпълнена с вълшебства история развесели децата от The Castle и подтикна всички в публиката да се замислят за същността на приятелството, доброто възпитание и уважението. А специалната подправка „кихни сладко“ и вълшебните рецепти се превърнаха в най-желаните от нас ястия.

Read more...

                                                                                         

castleNEW

"Кой се крие в килера?"

Запознхме се с интересните герои Пиер, красивата Мари, Г-н Мишок, златната рибка, жабата със синя коса и злата вещица. Приказният театър ни разказа за силата на приятелската помощ, за „малките хитринки'' в големия свят на децата. Когато сме мили, възпитани, добри и си помагаме, доброто през деня винаги побеждава злото „от килера“! 

Снимки може да видите тук.

castleeeeeeeCampanes and The Castle

Бяхме очаровани от мащаба на парк-комплекс „Камбаните“. Голям интерес предизвика централният паметник, на който весело се поклащаха 7 камбани, изобразяващи седемте континента. Разгледахме повечето от 95те камбани от цял свят, като не пропуснахме да опитаме различния тембър на всяка камбана. Порадвахме се на природата, а между дърветата видяхме катеричка с рунтава опашка.

 

Снимки от посещението може да видите тук.

castleeeMagic Journey - The Castle End of School Year Show

С много вълнение и сценична треска премина вълшебното пътуване на The Castle - End of School Year Show.
Малките участници - пътуващите през света възпитаници на The Castle, техните родители и гости - всички бяха в ролята на великолепни актьори. Пяхме песни, танцувахме, отбихме се до Англия, Ирландия, Борнео...посетихме красиви кътчета от нашата страна. Горди сме от постиженията и с удоволствие позирахме пред камерите. 

С пожелания за много нови приключения се веселихме на коктейла и си обещахме още много щастливи дни в нашия вълшебен замък.

Снимки от вълшебното пътуване може да видите тук.


vlakРазходка и весели игри в Южния парк

Най- малките патиланци от The Castle  се заловиха за „влакче“ и с радост се впуснаха в пътешествие по алеите на Южния парк. Много се впечатлихме от патенцата и водния петел в езерото до Алеята на Птиците. Чухме крякането на жабките и съвсем импулсивно запяхме „Жаба - Жабурана“. Научихме различни факти за лястовичките. Много харесахме площадката с дървените влакчета, украсените камъни като птици и уханието на цветята. Накрая влязохме в ролята на машинисти и се повозихме на влака-въртележка. 

Тръгнахме си към The Castle леко уморени, но изпълнени с много впечатления. С нетърпение очакваме - „Пикник“ в Южния парк.

Тук може да видите снимки.


dinoDinos & The Castle 

Още с влизането в залата с експонатите, всички се пренесохме в праисторическите времена, когато различни видове динозаври са бродели по нашите земи. Научихме имената на всеки един от тях, придружени с любопитни факти. Най-малките се изумиха от размерите на динозаврите. По- смелите се заиграха с интерактивните макети и с удоволствие провериха характерните звуци и движения на всеки от видовете праисторически животни Позабавлявахме се в детския кът, където рисувахме динозаври и подреждахме динозавърски пъзели. Някой весело „подхвърли“, че талисманът на The Castle – Веселият Драго /нашият дракон – пазител/ е братовчед на динозаврите... И навярно е така... 

Тук може да разгледате снимки.


sitetheЦветен Великден в The Castle 

Подготовката за Великден винаги е вълнуващо преживяване. Изработените в заниманията „Глинено зрънце“ поставки за яйца и весели зайчета оживяват в цветове. Багренето на яйцата и цялата шарения създава приповдигнато настроение и усмивки.  

Тук може да видите снимки с пъстро настроение.


cosmos

A journey from Earth to the Edge of the Cosmos

Цяла седмица децата от The Castle пътуваха до далечни планети, рееха се сред звездите и бяха смели космонавти. По-големите от подготвителна група измайсториха най-бързите ракети от еко материали. За да бъдат съвсем като истински, добавиха към тях и тишу хартия, която приличаше на истински огън и отлетяха на космическото пътешествие

Децата от втора група показа на приятели си как тялото ни се движи без гравитация, как всичко е много бавно и много тихо горе сред безбройните звезди.

В заниманията ни на „Музикален оркестър“, научихме че от много години хората си задават въпроса: Как ли „звучи“ Вселената? Изслушахме записи от космическа станция. Притихнахме сред неземните звуци на Жан Мишел Жар и прочутата лазерна арфа. Така се запознахме с нов тембър на инструмент, наистина космически.

В края на седмицата се приземихме отново на нашата планета и се готвим за нейния празник – Денят на Земята.


theatre

„Безкрайни сънища“ в учебен театър НАТФИЗ

Tази постановка беше изключително интересна за децата от The Castle.. Студентите представиха различни маски и кукли от Италианската комедия, Руския театър и пътуващите спектакли през Средновековието. Не пропуснаха и българските герои, които свиреха на гайда, кавал, тъпан и акордеон и ни заразиха с настроение с „огнените ритми“ на ръченицата и хорото. През цялото време звучaха хитове на ABBA, Michael Jackson, руската „Калинка“, както и известни приказки като „Продавач на надежда“ и „Клоунът“. Малките рицари и принцеси спонтанно аплодираха веселите геометрични фигури, които непрекъснато променяха своята форма и всики от нас, наистина имаше безкрайната възможност на фантазията – да пътува без ограничения, да сънува наяве и да съпреживява по своему.


site

Мостове, улици и тунели

Истинско градско приключение беше разходката на подготвителна група по „Мостове, улици и тунели“. Пътуването в Метрото /за първи път/ ни изненада – тунели, интересни исторически забележителности и разбира се правила за пътуване и движение в превозни средства, които вече знаем... А вие знаете ли как е изглеждал първият мост – построен от човек? Ние знаем и други интересни факти...


KNIGI2

The Castle в книжарница Greenwich

На 2 април - Международният ден на детската книга малките принцеси и рицари от The Castle се включеха в „Похода на книгите“. Посетихме книжарница Greenwich и се отдадохме на удоволствието да бъдем сред книги. Всеки има своите предпочитания, разбира се, но забавните приказки и красивите илюстрации радват всички деца! Прочетохме няколко вeсели истории и всеки получи подарък – книга.  


BOOK

"Походът на книгите" превзема The Castle

Искрено се надяваме някой ден – получавайки нагарада на церемонията по връчването на годишните награди "Рицар на книгата" на Асоциация Българска книга, награденият млад писател да бъде рицар от The Castle. Нека заедно да четем на децата, за да им предадем фантазиите и мечтите, съхранени в детската литература по света. Ние имаме предимство - нашите хлапета слушат приказки и на английски език, което ги забавлява – защото децата от подготвителна група умеят и да ги разказват на английски език.


Concert spring

Приказка за валдхорна

Децата на The Castle и техните родители се насладиха на дръзкото звучене на един от най-интересните инструменти – валдхорната. 

В началото на концерта бе поставен въпрос „Кой е най-подходящ сред инструментите - да разкаже пролетна приказка“.

Дамите и рицарите на The Castle, знаейки от часовете по музика, колко нежно може да звучи валдхорната, успяха да убедят диригента - Максим Ешкенази и публиката, че това е валдхорната.

Мина и Емма от първа група се впуснаха в грациозен танц под звуците на пленителното ноктюрно от Щраус. А смелите ни момчета изиграха пиратски танц, съпровождани от огнените ритми на саундтрака от филма „Карибски пирати“.


Welcome spring

"The Castle" посреща пролетта

Децата от The Castle символично прогониха отиващата си зима и посрещнаха настъпващата пролет. В празника традиционно участват само момчета. Малчуганите сложиха страшните маски, които всички деца заедно са изработили в заниманията. Имаха и звънчета, с чийто звън плашат лошотията.

Read more...

 


005

Посещение на Националния исторически музей

В Националния исторически музей вече ни познават. На входа ни посрещна уредничката, която любезно ни покани и с удоволствие отговори на първите въпроси на малките посетители. Разказа ни за славната история на Васил Левски, за неговото детство и за семейството му. Децата видяха много оригинални документи и униформи на четници и опълченци. Малчуганите с интерес разгледаха цялата експозиция от старинни предмети и останаха очаровани от бита на възрожденската българска къща.

След беседата малките палавници си пожелаха да бъдат смели и силни като Левски.

 


004

Приказка за коса и ксилофона

Тръгнал кос – с дълъг нос... Колко от вас могат да изсвирят тази популярна мелодия? Днес в уроците по музика ни „гостува“ малката черна птичка. Косът “скачаше“ от музикална позиция на музикална позиция и помогна на всички да се почувстват истински музиканти. Свиренето на ксилофон е забавно и лесно, ако имаш верен приятел до себе си и учител, който да вдъхновява със сърце.

Снимки от заниманията по музика може да разгледате – тук!


 


003

Ски седмица на Витоша

Страхотни преживявания – слънце, сняг, насърчаващи инструктори, упорити усилия и невероятни спускания по писта „Офелии“. Първите дни бяха много трудни. Обувките тежки, ските неуправляеми, разстоянията непревземаеми... Всяко наше усилие обаче бе възнаградено.

Read more...

 


002

Малчуганите от The Castle на концерт

Децата от The Castle посетиха концерт на Софийската филхармония „Приказки за перкусии“. Те останаха впечатлени от ритъма и невероятното звучене на ударните инструменти.

Музикантите от Noble Drummers изненадаха зрителите с авангардни техники и изразни средства. Повтарянето на отделни имена в специфичен ритъм и тембър създаде усещането у публиката, че всеки може да свири произнасяйки собственото си име.

Имитациите на животински звуци се превърнаха във весела закачка с публиката. „Полетът на бръмбара“, „Географска фуга“ и другите весели пиеси от представлението създадоха неповторимо настроение, заедно с живата музика и общуването с приказните инструменти.

 


001

Работилница „Глинено зрънце“ в The Castle

В The Castle се „завъртя“ нова работилница - „ Глинено зрънце“. Предоставяйки възможност на децата да опитват, да търсят, да задават въпроси, ние ги насърчаваме да търкулнат зрънце и да го превърнат в каквото са си наумили. Това е основен похват в нашите занимания.

Read more...

 


Castle Christmas

Снежно шоу – Коледни звънчета

През целия месец декември в The Castle царуваха и празнуваха джуджета, снежинки, малки балеринки, камбанки и снежанки. Най-вълнуващ бе снежният празник, на който всички деца участваха по своему.

 

Read more...

 


Balerinas Castle

Балерините на The Castle с представление

За пореден път децата от The Castle активно се включиха в музикална приказка от програмата Fortissimo Фамилия. Малките ни балерини танцуваха под звуците на нежната арфа, като изпълниха „Валс на цветята”.

Read more...

 


Post Castle

Писма до Дядо Коледа

Днес за децата от The Castle бе вълнуващ ден. Няколко дни подготвяхме писмата си до Дядо Коледа. Научихме, че когато даваме – по-лесно може да искаме и да получаваме. Имахме общо писмо – с три важни неща за всички хора – здраве, ученолюбие и щастливи мигове.

Read more...

 


Castle puss

Котаракът в чизми – The Castle на театър

Повечето деца знаят приказката за хитрия котарак, но изпълнението на артистите от театър Възраждане ни изненада с много забавни и смешни закачки. Поуките за съвременния, забързан живот от сцената развеселиха дори учителите.

 

Read more...

 


Castle Halloween

Малчуганите в The Castle отпразнуваха Halloween

Цяла седмица се подготвяхме за Halloween. В нашето ателие за сръчни ръчички изработвахме метлички, призрачета, чудни апликации с тикви, страхотно съчетавахме черно и бяло за полета на палавата вещица и разбира се – традиционния тиквен фенер.

 

Read more...

 


October Castle

Интересни и полезни занятия за малчуганите от The Castle

Медицинската сестра в The Castle запозна малките дами и рицари с опасностите от мръсните ръце. Миенето на ръцете, на плодовете и зеленчуците е много важно. „Чистота и ред“ е правило, което всички спазваме.Обичаме да си играем с водата, но този път – веселите занимания с кърпи бяха просто страхотни.

 

Read more...

 


Castle carnival

Нови приключения и преживявания за децата от The Castle

Малчуганите от детската градина се научиха да стрелят с лък и да готвят по време на занятия, организирани от The Castle. Децата изпробваха своите възможности с лък на открито, където бяха наставлявани от инструктор как да уцелят десетката.

 

Read more...

 


Castle activities october

Песни, танци и нови запознанства за малчуганите от The Castle

Малчуганите от The Castle ще имат възможност да се запознаят с двете малки динокрокодилчета Хокус и Лотус, благодарение на новата система за чуждоезично обучение, разработена от екип професори от различни европейски страни. Героите и техните преживявания се въвеждат не само с игри и песни, но и със силата на разказа, описанието и въображението. 

Read more...

 


Castle kids sand

The Castle на фестивала 'Пясъчните фигури'

На 29 септември посетихме фестивала на „Пясъчните фигури“ и детския фестивал „Вярвам в теб“ в Южния парк. Разходката в слънчевото време, интересните събития , многото впечатления и игри бяха страхотни.

Read more...

 


Tumba Lumba

The Castle на куклен театър

Имахме удоволствието да бъдем участници в Международния фестивал за уличен и куклен театър като зрители на постановката Тумба Лумба(Държавен Куклен Театър Бургас). Самото име ни грабна още от афишите и сърцата ни заподскачаха в очакване.

Още

 


castle logoTHE CASTLE ОТНОВО ОЧАКВА МАЛЧУГАНИТЕ

Детска градина The Castle отваря врати за всички свои възпитаници и приятели на 3 септември. Отново ще бъдем заедно, забавлявайки се и преоткривайки ежедневните предизвикателства. Ще обогатяваме познанията си по английски, ще пеем и играем.


Read more...

 


castle

ЛЯТНА ВАКАНЦИЯ НА THE CASTLE

Здравейте приятели, информираме ви, че през месец август екипът ни излиза в лятна ваканция. Ще бъдем заедно отново на 03.09.2012 г. Желаем ви весело и незабравимо лято! До скоро виждане.


Read more...

 


DSC03790В ГАЛЕРИЯТА

- Защо са го наричали Майстора? - Защото умеел да грабне светлината на слънцето и да я нарисува в картините си... - Защото използва тези цветове? - Защото с тях разказва слънчеви приказки...

Така започна посещението ни в Националната Художествена Галерия. 

Read more...

 


DSC03449-crop

ВЕСЕЛИ ЛЕТНИ ИГРИ

Чудесно е – когато играем и се забавляваме. Любимо място за всички са люлките и хладните, сенчести пътеки в Борисовата градина. Много от нас поиграха голф...(mini, but real).


Read more...

 


DSC01576-CROP

ПРИ НАСЕКОМИТЕ

В лицето на зоолога Стоян Бешков, Националния природонаучен музей, ни поднесе интересни факти и истории за животните. Разгледахме най-малките насекоми в първата галерия и стигнахме до най-големите екземпляри, които ни възхитиха и учудиха.

 

Read more...

 


DSC01750-cropПЪРВИТЕ ОЛИМПИЙСКИ ИГРИ В THE CASTLE

Беше вълнуващ ден! Точно както в Олимпия (Древна Гърция), приехме летния дъжд – като добър знак , предвещаващ много успехи и награди...Качихме се на влакчето и потеглихме за Олимпийската столица.


Read more...DSC03098 - glawna271

ПАЛЕЧКА, ФЕЯТА - ЦВЕТЕ

Последната работилница от декори и театрални герои беше изцяло изработена от децата. Палечка е любима приказна история, която оживя в The Castle. Вълшебното семенце и цветята, жабокът


Read more...DSC03002-271

ВЪЛШЕБНИ ЦВЕТЯ И ЦВЕТОВЕ В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА

Знаем много за билките, пяхме песни за Еньовден, пресъздадохме по детски ритуала с мълчаната вода и вълшебните цветя. След седмица, изпълнена с приказки за растения и песни за цветя и билки, посетихме Ботаническата градина. 


Read more...

 


DSC01963-271ЗАД ЗАВЕСАТА

В днешната театрална работилница завесата се отвори, за да покаже героите от любимата приказка „Трите прасенца“. Децата, притаили дъх, се вълнуваха от приключенията на своите приятели - малките прасенца.


Read more...

 


DSC02108-271ВЕСЕЛБА В СЕЛСКИЯ ДВОР

Днес отново беше вълнуващ ден! Отправихме се към красиво софийско селце. Пътят там ставаше все по-тесен и все по-стръмен. Походихме по селските улички – петлетата от дворовете ни поздравиха, а кучетата от своя страна предупреждаваха, 


Read more...

 


DSC02649-271

НА ВИТОША

С голямо нетърпение изчакахме автобуса и тръгнахме за Витоша. Най-напред посетихме музея на Совата. Имаше различни представители на този вид – от много малки, накацали по дървета и керемиди, до огромните бухал и кукумявка.

 

Read more...DSC02629-271

НА КОНЦЕРТ

Едно от най-важните умения за нашите дами и рицари е оформянето на правилно възприемане на музиката. Правилно отношение към музикантите и останалата част от публиката. 


Read more...

 


DSC02619-271

ДА ТРОПНЕМ НИЙ ХОРЦЕ!

Българските народни ритми винаги увличат в своя вихър и сърцето заиграва, разтуптяно от динамиката на музиката. Отначало някои деца просто гледаха с интерес, след което се включиха в хорцето с радост и удовлетворение.

 

Read more...

 


DSC02024-271

ТУИСТЪР Е ВЕСЕЛА МАТЕМАТИКА

Децата от The Castle проявиха своята изобретателност и заедно измайсториха свой собствен „Туистър“. Сами изрязоха и залепиха на земята кръгове в червен, зелен, жълт и син цвят. Брояхме и смятахме на английски – Колко, Защо, Къде и Как...

 

Read more...

 


DSC02401-271

ART AND FOOD

Вече е традиция за нас да посещаваме интересни събития в София и да участваме в тях. След като в заниманията ни в The Castle се справихме чудесно със задачите от вида „Колко прави една краставица и пет репички ?“ (отг. - едно весело влакче),

 

Read more...DSC02329-271

ВЕСЕЛА ГИМНАСТИКА

Чудесно е когато играем в парка и правим упражненията от Часовете по Йога за деца . Всички сме Magic Trees and Seeds, Funny Clouds and Blowing Wind. Дишаме правилно и забавляваме всички деца около нас.


Read more...

 


DSC02274-271

НИЕ ГОТВИМ, ЗАБАВЛЯВАМЕ СЕ И ИГРАЕМ

През изминалата седмица изучихме правилата за съхраняване на хранителните продукти, обработката на плодовете и зеленчуците и веселото поднасяне на ястия, салати и супи. Интересно е – когато готвим сами...

 

Read more...

 


DSC02202-271

ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ

Всички деца от The Castle проведоха урок по „Родолюбие – Нашите букви“ във възрожденската класна стая на Националния исторически музей. Слушахме внимателно приказката за буквите...


Read more...


DSC02000-glavna271THE ROYAL FAIRYTALE FOR LADIES AND KNIGHTS

С много вълнение и сценична треска премина подготовката за нашето тържество. Децата от първа група пресъздадоха рожденния ден на своя любим герой от уроците по английски – Teddy. Всеки му поднесе подарък, пяхме песни и се веселихме.

Read more...

  


DSC02042-glavna271

EВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ

Бяхме едни от най-малките посетители в Природо-научния музей. Били сме там и преди, но сега Динозавърът ни посрещна с „приятелски - Привет“ и ни напомни, че ако сме невнимателни към всичко, което ни заобикаля...

 

Read more...

 


DSC01962papercraft271

ХАРТИЕНИ ФАНТАЗИИ

Вече се научихме да пазим, можем и да почистим, знаем как да използваме материали многократно. Работим с хартия, умеем да превръщаме листа във всякакви интересни форми и създания.


Read more...

 


DSC01931eco271

НАШИЯТ ПРОЕКТ - "ИЗПОЛЗВАЙ ПРЕРАБОТВАЕМИ МАТЕРИАЛИ - БЪДИ ЗЕЛЕН"

Заедно можем повече. Това е поука, която не само сме научили от приказки и занимания, но сме убедени че работи - винаги!


Read more...

 


DSC01754-dib271ДА ПОЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН

Много сме горди с нашия принос към Националната кампания – „Да изчистим България за един ден“. Убедени сме колко е важно да пазим природата, имаме много часове, в които учим за нея и опазването и.


Read more...DSC02111-glavna china271

РАЗХОДКА В ДРЕВЕН КИТАЙ

Много дълго учихме за хартията и работихме с нея. Знаем, че след древните египтяни, китайците са работили с нея и имат още много открития... Докоснахме се до част от историята, изкуството и танца на Дракона.

 

Read more...

 


Glavna271st-george

КАК ПРАЗНУВАХМЕ ДЕНЯ НА ХРАБРОСТТА

Всички обичат празника на храбростта - Гергьовден, но ние знаем и легендата за героя и обичаите, свързани със стопаните от фермата. Много от приказките, разказващи за рицари и спасени от дракон принцеси, са свързани със Свети Георги.


Read more...

 


Glavna271-outsideУРОЦИ СРЕД ПРИРОДАТА

Уроците навън са пълни с много динамика и настроение. Математиката е по-лесна и забавна. Природният свят е истински, защото цветята и насекомите са около нас. Всички са изпълнени с настроение – 


Read more...

 


172-271

НАШАТА ТЕАТРАЛНА РАБОТИЛНИЦА ПРОДЪЛЖАВА

Този път приказката, която оживя пред нас, беше „Косе-Босе“. Започнахме да четем текста заедно, защото част от думите, бяха нарисувани картинки. Предметите, с които сме свикнали, се превърнаха в декори 


Read more...


Glawna-271x172

"EASTER EGGS" В THE CASTLE

По стар обичай Великденските яйца се боядисват в четвъртък. Много е вълнуващо, защото цветовете ни примамват и се закачат по ръцете, бузките и престилките ни. Всеки избра боичка и украса за яйцето си. 

 

Read more...

 


Fleita

ОТКРИХМЕ МАГИЯТА НА "ВЪЛШЕБНАТА ФЛЕЙТА"

 „Вълшебната флейта“ на Моцарт и музикалните инструментите, които се използват за съпровод на жанровете - опера и балет бяха наш проект през тази седмица. Те вълнуваха децата от The Castle.            

                                           

Read more...

 


Pleteni usmivki

ПЛЕТЕНИ УСМИВКИ

На 29 март в The Castle започна театрална работилница за малки и големи. С „Пролетни усмивки“ (интерактивен спектакъл) изпратихме зимата, посрещнахме птички и цветя и се забавлявахме с шегите на Снежко и Марта. 


Read more...

 


Haide da chetemХАЙДЕ ДА ЧЕТЕМ ЗАЕДНО 

„Много обичаме книжките, ама наистина! Книжки с картинки, книжки – игри и мно-о-ого приказки“. Така отговориха децата от The Castle, когато ни посрещнаха в столична библиотека. 


Read more...

 


Otnovo v planinataОТНОВО В ПЛАНИНАТА

Поради голямото желание на децата отидохме отново на Витоша, местността Ветровала. Там ни очакваха нашите любими ски учители, които с много търпение и внимание ни помогнаха да станем още по-добри скиори.


Read more...

  


Pystyr sviatПЪСТЪР СВЯТ ИЛИ ПРИКАЗКА ЗА ЦВЕТОВЕТЕ

Приказното изкуство в нашата детска градина не е само ролево представяне на любимите герои, но и илюстриране с техниките на релефната апликация и акварелната техника – печат.


Read more...