Open Days

 

 


Tumba Lumba

The Castle на куклен театър

Имахме удоволствието да бъдем участници в Международния фестивал за уличен и куклен театър като зрители на постановката Тумба Лумба(Държавен Куклен Театър Бургас). Самото име ни грабна още от афишите и сърцата ни заподскачаха в очакване.

На входа на кукления театър ни посрещна мим – аниматор „Пощаджия“. Всички малчугани възприеха образа като статуя и изненадата от движенията и закачките беше очарователна. Като истински познавачи на изкуството бяхме настанени на първия ред. Приглушена светлина ... музика...и ритъм, който ни накара да танцуваме и пляскаме с ръце. Пред нас оживяха животни и герои – изработени на момента от артистите - дървени лъжички, плодове и зеленчуци, сламени кошници ...Закачките от сцената ни разсмиваха, песните ни караха да пеем, магията ни завладя... Появата на кукера и вълшебството му – да летим на крилете му наистина ни показа, че всичко е възможно.

Представени като музикални етюди по българския фолклор всички различни сцени бяха пъстри, смешни и игриви. Разпознахме се в някои от образите от сцената – плачливата мома, палавото мече, закачливото петле, а историята с храненето на момиченцето разсмя дори по-големите зрители - учители и родители.

На връщане към детската градина Ивана запя песента „ Мари, Руме, малка моме“, а Микеле искаше да ходим на театър всеки ден! И това е възможно – в The Castle ни очаква Лилито и морските и приятели - нашата театрална работилница по „Пук“ на В. Петров.