Open Days

 

 


Castle kids sand

The Castle на фестивала 'Пясъчните фигури'

На 29 септември посетихме фестивала на „Пясъчните фигури“ и детския фестивал „Вярвам в теб“ в Южния парк. Разходката в слънчевото време, интересните събития , многото впечатления и игри бяха страхотни.

Пясъчните фигури – големи и закачливи произведения на фантазията ни намигнаха с познати и нови като светоусещане образи. Най- близко до топлите есенни дни бяха фигурите „Mелба“ , „Лято“, „Живота на дървото“, „Клоунът с пясъчния часовник“.

При най-малките – децата от първа група, занимaнието по йога наистина се превърна в Пясъчна буря. Упражненията за дишене /издухване на пясъка , позите на дървото и птиците ни превърнаха във весели аниматори за всички гости.

Малките принцеси и рицари получиха един от уроците си по етикет – как да се отнасят към произведенията на съвременното изкуство. Те разбраха, че трябва да ги наблюдават отстрани, в случая без да ги пипат, за да не нарушат цялостта им, а да изразят своите емоции в техни композиции на специално отделено за целта място. Това преживяване отново ни върна към ваканционните дни и игрите край морето. Децата разполагаха със специално обработен пясък и формички, с помощта на които те развихриха своето въображение.

Продължихме нашата разходка в обособените кътове, отделени от организаторите на фестивала „Вярвам в теб“. Имахме възможност да поиграем с играчките на Twinkle Star. Срещнахме се с по-големите изпълнители на народна музика, наблюдавахме и детския турнир по футбол.

Завършихме с весели игри на детската площадка в парка.

Снимки от разходката на малчуганите от The Castle може да разгледате - тук!