Open Days

 

 


October Castle

Интересни и полезни занятия за малчуганите от The Castle

Медицинската сестра в The Castle запозна малките дами и рицари с опасностите от мръсните ръце. Миенето на ръцете, на плодовете и зеленчуците е много важно. „Чистота и ред“ е правило, което всички спазваме.Обичаме да си играем с водата, но този път – веселите занимания с кърпи бяха просто страхотни.

 

Хавлиените кърпи се превръщат в какво ли не... Много ни хареса бялото зайче и с малко помощ, сръчните ръчички преобразиха кърпите във весели бели зайчета. Вие можете ли така?

Приказки за трoмпет“ е първата част от програмата Fortissimo Фамилия - серия концерти, запознаващи децата с музикалните инструменти. Музиката и вълшебният допир до нейната магия са основна част от заниманията в The Castle. Деца, родители и учители бяхме участници в първата приказка за ТРОМПЕТА. Докоснахме медните духови инструменти. Наско се престраши и дори посвири на тромпет. Насладихме се на произведения от музикалната съкровищница, изпълнени от професионален оркестър. Музиката от филмите за Индиана Джоунс и Междузвездни войни изпълни залата с емоции и аплодисменти. Очакват ни още срещи с инструменти, музиканти и артисти.

Малчуганите в The Castle се забавляват с познати герои от приказки – Снежанка, джуджетата /първа група/, но по-големите остават захласнати по произведения, които чуват за първи път. Приказката за Вълшебния остров е не само поучителна...В нея имаме право на избор – да тръгнем по добрия път или по лошия. Всеки изработи модел на един от героите, радваше се на скъпоценностите от вълшебното дърво, разбра истината за СЪКРОВИЩЕТО в живота и очаква с нетърпение втората част на театъра-игра.

Заниманията по йога са весели и ободряващи. Децата много обичат упражненията по двойки – тогава те могат да летят, до се въртят и да гледат света „с главата надолу“.

След успешно завършване на курса по програмата Narative Aproach – The Adventures of Hocus and Lotus, учителите от The Castle, получиха своите сертификати , защитени с ОТЛИЧЕН в СУ „ Св. Климент Охридски“, от проф.Е.Софрониева. Започват приключенията ни в магическата страна на малките динокрокодилчета.

Снимки от всички мероприятия може да разгледате – тук!