KULTURNA

 

ПРАЗНИЦИ * FESTIVALS

Заложеното билингвистично обучение предполага и богата културно-историческа програма, представяща характерните и традиционни празници, обичаи и културни традиции в българския празничен календар и този на англоезичните народи.

Ритъмът на народната музика, характерните костюми и магията на народната мъдрост създават настроение и позитивност. Децата се приобщават и участват в същността на най-характерните празници на българите – Коледуване, Сурвакарство, Баба Марта, Благовещение, Лазаров ден и Цветница, Великден и много други. Заучаването на песни, наричания и изработването на характерни предмети за празниците, вдъхновяват децата и обогатяват не само техният речник, но и тяхната емоционалност.

Използвайки английския език, не само като средство за общуване, но като непосредствено въвеждане в необятния свят на художествените произведения за феи, елфи, рицари и магически създания, децата опознават нови за тях празнични обичаи. Страшните същества и палавите магически духчета се появяват в маскарадното шествие на Halloween. Веселите ритми, цветните хвърчила и песните за пролетта оживяват в детския празник Мay Day. Така неусетно, още от детската градина, децата са привикнали към културните ценности на други нации, което ги подготвя за бъдещите уроци по английски език и история в училище.

NAZAD