SPORT OBSTA

 

ПЛУВАНЕ

Благодарение на уроците по плуване, детето има правилна стойка, калява се и имунната му система става по-силна.

Правилното дишане и естествения масаж на водата успокояват малчуганите и премахват напрежението и умората. Професионалните треньори, с които работим имат дългогодишен опит в обучението на деца.

Многото игри във водата помагат за отпускането на тялото дори и при деца, които изпитват страх от нея. През пролетно-летния сезон, тренировките по плуване са два пъти седмично. 

NAZAD

СКИ

Спорт, който калява детето, развива издръжливостта, съобразителността и координацията му и му вдъхва любов към природата. Чувство за свобода, справяне в трудни ситуации, самостоятелност – ски заниманията ще дадат на вашето дете много повече от добро физическо развитие.

Тренировките по ски провеждаме на Витоша, петдневен курс в период, подходящ за зимни спортове. 

NAZAD

СТРЕЛБА С ЛЪК 

Практикувайки този популярен от рицарската епоха спорт, децата се учат на точност, концентрация и овладяване на емоциите. Развиват чувството си за баланс и самоконтрол. Възпитават в себе си постоянство, последователност и уравновесеност. 

Положението за стрелба оформя както изправената стойка, така и доброто разположение на гръбначните прешлени един спрямо друг. 

Координацията в стрелбата с лък е на ниво равно на координацията в гимнастиката. Има много фини движения, които трябва да са напълно координирани едно спрямо друго и точно премерени. 

Стрелбата с лък е един от спортовете, който развива както статична, така и динамична сила. 

След системни занимания с този спорт се подобряват ловкостта и бързината на реакцията. Заедно с промяната на всички физически качества, до голяма степен стрелбата с лък влияе благоприятно и върху всички личностни качества. 

Препоръчваме заниманията със стрелба с лък при укрепнало телосложение и навършени 5 години. 

NAZAD

ТЕНИС 

Възникването на спорта и практикуването му от аристокрацията във Великобритания, някак само по себе си говори за английска традиция и етикет. Всички термини в тениса са английски език. Дори и да не сте решили да правите детето си тенисист от световна величина, това е спорт, който учи на самоуважение, зачитане на партньора, организираност и психическа издръжливост.

През пролетно-летния сезон увеличаваме броя тренировки (при желание от страна на родителите). 

NAZAD

ЙОГА ЗА ДЕЦА 

Йога упражненията съчетават тренирането на тялото и духа. 

По време на заниманията децата подобряват двигателната си култура, правят упражнения за правилно дишане, осъзнават движенията на тялото си и се научават как да поддържат и увеличават здравето и силата му. Играят с различните пози и назовават специфичните положения на тялото с детски имена на познати животни и растения. 

Часовете по йога за деца протичат под формата на игра, свързана с много движение, весели упражнения за дишане и отиграване на различни интересни за тях роли. 

Часовете по Йога са два пъти в седмицата. 

NAZAD